Verlies eerste competitiewedstrijd damesteam

Afgelopen donderdag 27 oktober hebben de dames van HV Harderwijk de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in Laren gespeeld. De vrouwen van ASV Ankeveen waren de tegenstanders. HV Harderwijk speelde met een heel ander team dan vorige week tegen ASC Najaden, waardoor het samenspel in het begin van de wedstrijd nog even zoeken was.

De eerste helft begon voor beide teams slordig en het duurde lang voordat er echt kansen voor één van beide teams kwamen. Het spel begon vrij oppervlakkig en na tien minuten spelen stond het ook pas 1-1. Het team uit Ankeveen wist de wedstrijd in de eerste helft het best naar haar hand te zetten en speelde sneller en verrassender in de aanval dan het team uit Harderwijk. ASV blonk vooral uit in de goed uitgewerkte en snelle break-outs en wisten daardoor ook meerdere keren te scoren. Echter, dit lukte ze niet altijd door de mooie reddingen van de keepster van het team uit Harderwijk. Ondanks dat Harderwijk de eerste helft moeite had om haar eigen spel te spelen, wisten ze nog wel vier keer te scoren, mede door een penalty in de laatste minuut voor rust.
De dames van Harderwijk gingen daardoor met een 6-4 achterstand de rust in.

In de tweede helft liep de aanval van Harderwijk een stuk beter dan in de eerste helft. Er was meer variatie en er werd meer druk gezet. Harderwijk wist nu ook een paar keer te scoren vanuit break-outs, waardoor ze de achterstand bijna hadden ingehaald. Helaas voor de dames van HV Harderwijk gaf het bedreven team uit Ankeveen niet op en wist de Harderwijkse dames op verdedigend gebied in de war te brengen. Hierdoor lukte het ASV Ankeveen om de voorsprong uiteindelijk uit te breiden naar een 13-9 einduitslag.

Kortom, het was een wedstrijd die vrij slordig begon. Gedurende de wedstrijd groeide de snelheid in het spel en de samenwerking van de Harderwijkse dames, maar helaas voor hen gebeurde dit net te laat.

Doelpuntenmakers:
Janneke van de Kamp – 4x