Dames HV Harderwijk winnen opnieuw!

LHV Leusden, een ervaren team waar HV Harderwijk bijna een jaar geleden met 8-18 thuis van had verloren, werd afgelopen woensdag 9 november met grote cijfers verslagen. 

Het damesteam uit Harderwijk was ditmaal op bezoek in Leusden en begon de wedstrijd sterk. HV Harderwijk scoorde binnen twee minuten de openingstreffer en wist vanaf dat moment gedurende de hele wedstrijd de voorsprong vast te houden. Het tweede doelpunt van de uitploeg volgde snel, net zoals het eerste doelpunt kwam deze ook vanuit een goed uitgespeelde break-out. Daarna duurde het lang, totdat er verandering op het scoreboard te zien was. Uiteindelijk lukte het vooral de Harderwijkse dames om de gecreëerde kansen te benutten. Door een strak ingegooide penalty wist Harderwijk in de laatste minuut voor rust de stand naar een 2-6 voorsprong uit te breiden. 

Na rust liet HV Harderwijk zien dat de fouten die LHV Leusden soms maakte, meteen gevaar op konden leveren. De tweede helft was namelijk nog maar net bezig en het was meteen raak, HV Harderwijk scoorde opnieuw vanuit een break-out. Daarna kwam LHV Leusden toch weer een beetje terug door zelf een aantal keer te scoren. De dames uit Harderwijk wisten zich snel weer te herpakken en lieten zien te zijn gegroeid in vergelijking met de eerste helft, zowel met creatievere aanvallen als met een beter georganiseerde verdediging. Een bijzonder moment in het laatste deel van de wedstrijd was een overtreding die de keepster van HV Harderwijk maakte waardoor ze een tweeminutenstraf kreeg en een jonge veldspeelster het Harderwijkse doel moest verdedigen. Deze tijdelijke omschakeling binnen het team heeft niet meer voor een dreiging van de voorsprong gezorgd, want HV Harderwijk wist met 5-12 in Leusden te winnen. Dit is daarmee alweer de tweede achtereenvolgende overwinning van de competitie. 

Doelpuntenmakers:
Isa Tweehuijsen – 4 
Mayke Schroijen – 3 
Nicole van der Sligte – 2 
Zoë Raaijmakers – 2
Chantal van der Meij – 1

Dit vind je misschien ook leuk...