Sportieve geslaagde wedstrijd voor dames tegen Nieuwegein

Op maandag 23 januari 2017 vertrokken we op tijd naar Nieuwegein voor de uitwedstrijd tegen deze club.
De verkeerssituatie bleek mee te vallen en ruim op tijd arriveerden we op plaats van bestemming. Tijd voor een lekker kopje koffie en thee vooraf!
Al eerder dit seizoen troffen wij Nieuwegein aan als tegenstander. Thuis werd met flink overtuigende cijfers gewonnen: 25-1. Behaalde resultaten in het verleden zijn echter geen garantie voor de toekomst. We besloten daarom om niet teveel met de eerdere wedstrijd in ons hoofd het veld te betreden. Althans, dat gingen we proberen.

De eerste helft verliep wat stroef en het tempo kwam er niet lekker in. Wel begonnen we met een goede voorsprong, 0-3. Vervolgens ging het een beetje gelijk op. Nieuwegein scoorde het eerste tegendoelpunt en het werd 1-3. We liepen uit naar 1-5, maar net voor tijd wist Nieuwegein nog tweemaal te scoren en wij eenmaal en dus was de ruststand 3-6. Iets wat teleurgesteld (toch de vorige wedstrijd in ons hoofd) gingen we naar de kleedkamer. We voelden dat er meer in zat, maar het wilde er nog niet uitkomen.

In de rust spraken we af om de tweede helft veel meer ons eigen tempo te spelen. In de eerste helft lieten we ons leiden door het tempo van de tegenpartij en dat is niet ons eigen spel. Zo gezegd, zo gedaan. In de tweede helft maakten we inderdaad sneller de omslag van verdediging naar aanval. In de aanval probeerde we zo goed als mogelijk onze rust te bewaren en mooie acties op te zetten met een succesvol resultaat. Ook konden er in de tweede helft meer succesvolle breaks worden gelopen. Eindresultaat: 8-17.

Al met al een sportieve wedstrijd en wederom met winst naar huis!

Dit vind je misschien ook leuk...