HV Harderwijk wint opnieuw en loopt uit op nummer 2!

Donderdag 2 februari speelde HV Harderwijk een thuiswedstrijd tegen LHV uit Leusden. Een week daarvoor had LVH nog gewonnen van de nummer twee in de competitie, KDO De Kwakel. Voor HV Harderwijk zou een winst tegen LHV Leusden betekenen dat ze verder uit zouden lopen ten opzichte van de andere teams in de competitie. 

De dames van HV Harderwijk begonnen de wedstrijd heel rommelig. In de eerste aanval merkten ze meteen dat de verdediging van LHV Leusden heel goed georganiseerd stond. HV Harderwijk had de gehele wedstrijd moeite om door die verdediging heen te komen. LHV wist wel in hun eerste aanval te scoren, waardoor HV Harderwijk werd wakker geschud. Toch duurde het even voordat HV Harderwijk de verdediging van LHV wist te verrassen, de meeste kansen werden ook tegengehouden door de keepster uit Leusden. Toen HV Harderwijk na tien minuten eindelijk wist te scoren, kwamen de dames op gang. In de minuten die volgden werd er veel gescoord, vooral uit break-outs. Aan het eind van de eerste helft vielen er veel gaten in de verdediging van Harderwijk, waardoor LHV ook nog een aantal keer voor rust kon scoren. Uiteindelijk had HV Harderwijk in de eerste helft toch de meeste kansen benut en stond het bij het rustsignaal 7-4 voor de thuisploeg. 

Ondanks dat er niet veel creativiteit in de aanvallen van HV Harderwijk zat, wisten de dames toch regelmatig te scoren. Een aantal break-outs, penalty’s en afstandsschoten zorgden ervoor dat Harderwijk met nog tien minuten spelen zeven doelpunten voor stond. De laatste minuten werden echter nog erg spannend, toen LHV Leusden ervan profiteerde dat de verdediging van Harderwijk niet altijd even scherp was. LHV Leusden wist nog een paar keer te scoren, maar het bleek niet genoeg om van Harderwijk te kunnen winnen. De uitslag van de wedstrijd was uiteindelijk 16-11.
 
HV Harderwijk heeft dus opnieuw gewonnen en staat nu, onder andere doordat de nummer twee verloren had, zes punten los van de rest. Wel heeft HV Harderwijk één wedstrijd meer gespeeld, dus het verschil kan nog terugkomen op vier punten. 

Dit vind je misschien ook leuk...