Dames Handbalvereniging Harderwijk kampioen na spannende wedstrijd tegen KDO!

Gisteravond hebben de dames van Handbalvereniging Harderwijk in De Kwakel de beslissende wedstrijd om het kampioenschap tegen KDO gespeeld. Tot gisteren hadden de dames slechts één wedstrijd verloren. Met een doelpuntensaldo van +83 startten zij aan de wedstrijd tegen de nummer 2 KDO.

.IMG_9726

De wedstrijd startte voor de dames van Harderwijk vrij onrustig, waardoor KDO als eerste een doelpunt wist te scoren. Harderwijk liet zich hierdoor echter niet afleiden en nam vervolgens zelf de leiding. Deze leiding hebben ze de gehele wedstrijd niet meer weggegeven. Wel speelde de spanning van de beslissende wedstrijd het team van Harderwijk te veel parten, ondanks de duidelijke instructie van coach Michael Lutz om geconcentreerd en zorgeloos te spelen. In de eerste helft stonden de verdedigingen van beide teams niet muurvast, echter werden de aanvallen ook niet volledig benut. Hierdoor wisten beide partijen slechts enkele ballen in het doel van de tegenpartij te krijgen en liep de wedstrijd gelijk op. De ruststand werd 4-6.

IMG_9714

In de tweede helft werden de aanvallen iets beter ingezet, toch bleven de teams aan elkaar gewaagd. Het doelpuntenverschil was het grootst op het moment dat Harderwijk met 3 doelpunten wist uit te lopen. Dit gaven ze echter ook weer weg, waardoor er vanaf de laatste vijf minuten slechts 1 punt verschil overbleef. Hierdoor bleef de sportieve wedstrijd tot de laatste minuut spannend.

De eindstand werd 12-13 in het voordeel van Harderwijk, waardoor de beslissende twee punten naar Harderwijk konden worden meegenomen. Ondanks dat Harderwijk nog drie wedstrijden moet spelen tot het einde van het seizoen, staat hen niets meer in de weg. De dames mogen zich dan ook nu al kampioen van de midweekse competitie van Midden-Nederland noemen!

IMG_9732

Handbalvereniging Harderwijk is in 2014 opgericht en blijft, dankzij het enthousiasme van het bestuur en de vrijwilligers, wekelijks in ledenaantal groeien. Dit is slechts het tweede jaar dat de dames meedoen aan de midweekse competitie. Complimenten dus voor deze mooie handbalvereniging, waar iedereen welkom is om een keer mee te trainen. Onder het kopje Agenda vind je de trainingstijden per team.

Dit vind je misschien ook leuk...