Heren 1 verliezen kraker

Afgelopen zondag mocht Heren 1 aantreden tegen de welbekende tegenstander SDS. Waar thuis verloren werd met 15-17, waren de heren er vandaag op gebrand te laten zien wat ze waard zijn. De wedstrijd begon onrustig aan beide kanten. Harderwijk opende de score en SDS sloot aan. Daar waar Harderwijk in het begin vooral gevaarlijk was vanuit het midden, kwam het gevaar van SDS vooral van links.

De Harderwijkse heren kwamen in hun spel en namen de leiding in de eerste helft en gaven deze net niet uit handen.
De ruststand was 10-11.

De tweede helft begon net als de eerste onrustig. De scheidsrechter begon de wedstrijd meer in de hand te nemen wat resulteerde in twee minuten voor Harderwijk. En in die twee minuten liet Harderwijk hun vechtlust zien, want SDS kwam niet tot scoren. Ondanks dat liep SDS uit met 3 punten verschil en begonnen ze 1 op 1 te verdedigen waardoor Harderwijk lam werd gelegd. Na een positionele wissel kwam Harderwijk weer in de wedstrijd. Met nog 30 seconden op de klok was de stand 21-21. Harderwijk had de bal, maar de kans op goal werd gemist. SDS kreeg hierdoor nog tijd voor een break die zij wel scoorden.
De eindstand werd 22-21.

De heren mogen terugkijken op een goede wedstrijd waarin te zien was dat ze elke week groeien.
Aanstaande zondag spelen de heren uit in Nieuwegein om 13:15 uur.