Houten D2 tegen Harderwijk D1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Houten D2 tegen Harderwijk D1 op de agenda.
Een spannende wedstrijd, want wij staan 2e en Houten staat 3e in de competitie met evenveel punten, alleen wij hebben een hoger doelsaldo.

Op de heenweg hebben we enorme regenbuien gehad, nu maar hopen dat het straks droog is als de wedstrijd begint. Binnen een paar minuten staan we met 3-0 achter. Oké, die zagen we even niet aankomen.
Ons team moest duidelijk even wennen aan het kunstgras dat toch wel nat en glibberig was.
Glijpartijen blijven dan ook niet uit. Ook Houten heeft er soms wat moeite mee, maar heeft het toch net iets meer onder controle. Maar we herpakken ons toch al weer vrij snel.
En voor het eind van de 1e helft hebben we de stand gelukkig gelijk weten te trekken.

Na de korte rust (want de scheidsrechter hield duidelijk niet van regen) gaan we er weer tegen aan.
In de 2e helft houden we ons goed staande in de 2e helft en hebben behoorlijk wat kansen gehad, maar toch kunnen we niet voorkomen dat Houten helaas met 2 doelpunten meer de wedstrijd naar zich toe trekt. Hierdoor eindigt de wedstrijd in 13-11.

Maar wat zijn wij ongelooflijk trots op dit team (dat dit seizoen pas voor het eerst samenspeelt). Ze hebben al ontzettend veel bereikt. Ze leren steeds beter samen te spelen en te communiceren met elkaar, wat natuurlijk heel belangrijk is in een teamsport. Bovendien groeien ze met de week.

Volgende week spelen we weer een thuiswedstrijd tegen Leidsche Rijn en dan gaan we weer voor de volle winst!

Janine en Emmy

Dit vind je misschien ook leuk...