Harderwijk F1 pakt moeiteloos kampioenstitel

Eens in de paar weken spelen verschillende F-teams tijdens een toernooitje drie wedstrijden tegen elkaar. Afgelopen zaterdag was het moment aangebroken dat de F1 van Handbalverenging Harderwijk zich kon meten met hun tegenstanders. Voorafgaand aan de eerste wedstrijd was de sfeer opvallend ontspannen bij de spelers. Waren zij al zo zeker van hun zaak?

De eerste wedstrijd moesten zij het opnemen tegen de jongens en meiden uit Nieuwegein. Waar de Harderwijkers precies 5 spelers hadden (zij spelen 5 tegen 5) had het team uit Nieuwegein bijna het dubbele aantal. Zij konden dus spelers die moe waren wisselen, maar de Harderwijkers zouden het tot de slotzoemer moeten volhouden. Dit bleek geen probleem. 7-0 winst voor de jongens en meiden uit Harderwijk!

De tweede wedstrijd zou lastiger worden. De meiden uit Bunschoten-Spakenburg eten blijkbaar dagelijks boerenkool met vis, want zij waren gemiddeld één karper groter dan de kleintjes uit Harderwijk. Na een aantal goede kansen voor beide teams en een afgekeurd doelpunt van Harderwijk (er mag niet gescoord worden als de keeper die meedeed aan de aanval nog niet terug in het doel is) lukte het de Harderwijkers om met 3-2 te winnen. Wat een knappe prestatie, die vooral te danken viel aan het ontzettend sociale spelletje van hen. Niemand werd overgeslagen en van ieder z’n kracht werd vol op gebruik gemaakt. Denk aan de snelheid van Boas, de verwoestelijke worp van Cas, de altijd vrijstaande Roan, de onuitputtelijke gedrevenheid van Kyan en de splijtende inzichtspassjes van Lotte. Zoals u leest: een terechte overwinning.

Ten slotte werd de derde wedstrijd gespeeld tegen de jongens en meiden van het thuisspelende Fortissimo. Al snel werd duidelijk dat ook hier een groot niveauverschil was en dat de Harderwijkers letterlijk en figuurlijk over hen heenliepen. Met een eindstand van 7-1 kon er eigenlijk alleen geconcludeerd worden dat dit de minst goede wedstrijd van vandaag was. De spelers maakten te weinig gebruik van elkaars kwaliteit en gingen wat teveel voor eigen succes. Gelukkig, toch nog een punt van aandacht voor de training van a.s. woensdag!

Al met al hebben de toeschouwers kunnen genieten van het ontzettend sportieve spel wat de F1 van Handbalvereniging Harderwijk liet zien. Iets waar zij trots op mogen zijn en iets wat opvallend is bij deze sport. De sfeer is altijd ontzettend gemoedelijk en sportief. Nooit een onvertogen woord van ouders, spelers, scheidsrechter, etc. Iedereen lijkt te beseffen dat je elkaar nodig hebt voor een leuke wedstrijd. (Iets waar ze bij andere sporten wat van kunnen leren?!)

Nog steeds zijn er mensen in Harderwijk die niet weten dat er een handbalclub is. Gemiste kans, want in deze sport zit alles wat sport zo leuk maakt! Kom dus gauw eens kijken, of nog beter: meedoen! Voor de trainingstijden en meer informatie kunt u terecht op onze website: http://www.hvharderwijk.nl/

Sportieve groet, Robin van Uhm (trainer Handbalvereniging Harderwijk, F1)

Dit vind je misschien ook leuk...