Handbalvereniging Harderwijk F1 op ramkoers

Matchday! Adrenaline, giert dwars door, al, al, al (!) de aderen… oftewel: ramkoers!
De badboys and gangstergirls van de F1 waren klaarder dan klaar voor vandaag. Tijd voor actie!

Na een rit richting metropool Cothen werden er direct na de warming-up een aantal afspraken gemaakt met coach Robin (éénmalige vervanger van coach Anouk). Afspraak 1: we zijn hier met een doel: “winnen!”. Sommige mensen begrijpen dat niet, want die vinden dat sport alleen maar draait om het ‘meedoen’. Sorry, maar daar zijn daar deze spelers en deze coach niet voor hun bed uit gekomen. Ja, wij willen gewoon winnen en daar komen we eerlijk voor uit! Natuurlijk doen we dat door samen te werken; iedereen in het spel te betrekken; iedereen evenveel kansen te bieden; keihard ons best te doen; elkaar in de waarde te laten; met respect voor de tegenstanders en de scheidsrechter. Maar we gaan wel voor de winst!
Afspraak 2: we gaan elke wedstrijd spelen als één team. Iedereen is even belangrijk!
Afspraak 3: elke speler krijgt een opdracht:
-Britt, houd je doel schoon!
-Lotte, niet twijfelen maar smijten als je de kans krijgt!
-Kyan, mik hard (!) in de hoeken van het doel! Geen slappe balletjes vandaag!
-Boas, scoor eens met een sprongschot waarbij je binnen de cirkel landt!
-Roan, drijf meer door naar het doel van de tegenstander!
-Cas, houd overzicht als je voor het doel staat, als je verdedigt wordt verplaats de bal dan naar de andere kant van de cirkel!

In de eerste wedstrijd waren binnen 10 minuten alle doelen en afspraken al bereikt. Bizar, wat een discipline er in dit team zit! Met grote cijfers werd deze wedstrijd gewonnen.

In de tweede wedstrijd was het even schrikken, want de tegenstander had dezelfde winnaarsmentaliteit als de F1 van Harderwijk! Oei! Na even wakker geschud te zijn nam Harderwijk het heft weer in handen en werd ook deze wedstrijd feilloos gewonnen. Met als hoogtepunt een wonderschoon doelpunt van Britt die viral gegaan zou zijn als het op camera opgenomen was!

Wedstrijd drie, tegen de grote dames uit Spakenburg, was wederom een wedstrijd om van te smullen. Deze wedstrijd resulteerde in een gelijkspel. Balen? Ja! Hoelang? 5 seconden. Niet langer balen dan 5 seconden, want winnen is zeker belangrijk maar als je zo hard je best hebt gedaan en zo mooi samengespeeld hebt, dan kun je in plaats van balen veel beter gewoon ontzettend trots zijn. En trots is precies het woord wat bij alle spelers, toeschouwers en de coach overheerst na deze ontzettend sportieve wedstrijddag!

De F1 ligt op ramkoers. Zij stomen door tijdens de trainingen de komende tijd en kunnen niet wachten tot de adrenaline weer mag gieren tijdens de volgende matchday.

Tot de volgende keer!

Sportieve groet,
Robin van Uhm (trainer Handbalvereniging Harderwijk, F1

Nog steeds zijn er mensen in Harderwijk die niet weten dat er een handbalclub is. Gemiste kans, want in deze sport zit alles wat sport zo leuk maakt! Kom dus gauw eens kijken, of nog beter: meedoen! Voor de trainingstijden en meer informatie kunt u terecht op onze website: http://www.hvharderwijk.nl/

Dit vind je misschien ook leuk...